Škola za perinatalno zdravlje i rano roditeljstvo

jer prvih 1000 dana je temelj života
Osjećate nelagodu ili strah pri pomisli na porod ili majčinstvo? Želite se povezati s bebom, ali i s vlastitom unutarnjom snagom i mirom već tijekom trudnoće? Brine vas kako će dolazak bebe utjecati na vaš partnerski odnos?
Otklonite svoje strahove i brige te se pripremite za zajednički život, od samih početaka. Škola za perinatalno zdravlje i rano roditeljstvo nudi obiteljima cjeloviti program pripreme za trudnoću, porod, postpartum i prvu godinu s bebom.

Cjelovita edukacija i psihološka priprema

  • Upoznajte se s čudesnim spoznajama  perinatalne psihologije i zdravlja
  • Naučite prepoznati što se događa s vama i vašim tijelom kroz trudnoću, porod i postpartum
  • Uhvatite se u košac sa svojim strahovima i brigama te ih transformirajte u vlastite čuvare
  • Izgradite unutarnji osjećaj mira i sigurnosti, povezujući se s vlastitom intuicijom i mudrosti tijela
  • Ostvarite jasnoću što je vama važno, kako biste samopouzdano donosili odluke vezane za vaše tijelo i bebu
  • Naučite komunicirati vlastite potrebe drugima (partneru, obitelji, zdravstvenim djelatnicima, itd.)
  • Izgradite duboku povezanost s bebom od samog početka
  • Prepoznajte što vam beba komunicira i kako odgovoriti na njezine potrebe u trudnoći, tijekom poroda i nakon što dođe na svijet
  • Uskladite se s partnerom oko međusobnih očekivanja, izgrađujući zajedničku viziju obiteljskog života
  • Povežite se s drugim ženama i obiteljima u iščekivanju, stvarajući tako svoju zajednicu i pleme podrške i razumijevanja
  • Osjećajte se spremno za jednu od najvažnijih uloga u svom životu – ulogu roditelja

Upoznajte maminu, tatinu i bebinu priču

Trudnoća, porod i prvih 1000 dana s bebom su snažna iskustva za svaku obitelj.

Žene pamte svoj porod čitav svoj život. Ako su se osjećale podržanima i osnaženima kroz perinatalni period, postaju samopouzdane majke koje spremno preuzimaju roditeljsku odgovornost, vjerujući u sebe i svoju intuiciju.

Uloga oca i/ili partnera je možda drugačija, ali izuzetno važna. Način na koji se on osjeća, kako će podržati majku i dijete, ali i brinuti o partnerskom odnosu, ključan je za osjećaj sigurnosti i zdravlje cijele obitelji.

U isto vrijeme, tu je i perspektiva o kojoj se najmanje govori – bebina. Prvih 1000 dana je vrijeme kada se stvaraju temelji ljudskog postojanja: fizičkog, emotivnog, mentalnog, socijalnog i duhovnog. Bebe su svjesna bića i osjećaju sve što se događa oko njih. Način kako su dočekane i koliko su se osjećale sigurno i povezano s okolinom, posebno s mamom, prožimat će njihov osjećaj sebe i svijeta cijeli život.

Škola za perinatalno zdravlje i rano roditeljstvo donosi priču o novoj obitelji iz 3 perspektive – majčine, očeve/partnerske i bebine. Svjesnost i povezanost koju ćete izgraditi sada, prije dolaska bebe, ogroman je zalog za zdravlje i sreću vaše obitelji koju stvarate. 

Način kako dijete dolazi na svijet, žena postaje majkom, a par obitelj je važan i ostaje trajno zapisan u nas.

4 modula, 12 online radionica, 2 vikend intenziva

Odaberite cjelokupan program, pojedinačne module ili radionicu
 • Program Škole podijeljen je u 4  modula  – trudnoću, porod, postpartum i rano roditeljstvo
 • Prva dva modula – Svjesna trudnoća i Porod bez straha  – čine program cjelovite pripreme za porod pod nazivom Putovanje u majčinstvo.
 • Program vodi i podržava majku u njezinoj najsnažnijoj životnoj transformaciji koju prolazi zajedno sa svojom bebom i partnerom.
 • Kroz 6 online radionice  i 2 vikend intenziva, majka se priprema tjelesno, emotivno, psihološki i duhovno za porod i sve izazove koje ulazak u majčinstvo donosi. 
 • Prije svake online radionice, polaznici dobivaju snimljene video i druge materijale, s ciljem pripreme i teoretskog uvoda u temu. Na samoj radionici iskustveno ulazimo u sadržaj kroz diskusiju te različite vježbe za samorefleksiju, povezivanje i otkrivanje vlastitih unutarnjih resursa.    
 • Vikend intenzivi su duboko tjelesno-emotivno iskustvo gdje (buduće) majke kroz razne vježbe, ženske rituale i razgovore, vizualizaciju, disanje i hipnoterapiju te terapijski rad s tijelom i emocijama kroz umjetnost i pokret  otkrivaju svoj unutarnji svijet, povezuju se s bebom i pripremaju za porod, pronalazeći odgovore o sebi, svojoj obitelji i onom što im je potrebno kako bi spremno donijele i dočekale svoje dijete. Održavaju se uživo u Zagrebu, a za one koji se nikako ne mogu pridružiti na lokaciji, bit će osigurano online praćenje.     
 • Sljedeća dva modula – Iscjeljujući postpartum i Povezujuće rano roditeljstvo – donose priču o periodu nakon dolaska bebe, zajedno čineći program Rođenje nove obitelji.
 • Svaki modul sastoji se od 3 tematski odvojene, ali međusobno povezane online radionice (sveukupno 6).
 • Program je namijenjen roditeljima u iščekivanju, ali i onima koji su već u prvoj godini svog roditeljstva i osjećaju da im treba dodatna podrška, kako bi lakše prolazili kroz izazove s kojima se susreću.  
 • Polaznici prije svake radionice također dobivaju snimljene video i druge materijale, s ciljem pripreme i teoretskog uvoda u temu, dok se na samim radionicama iskustveno i kroz diskusiju pronalaze odgovori na sva ključna pitanja.
 • Radionice se održavaju u manjim grupama, kako bi se osigurala ugodna intimna atmosfera i individualizirani pristup. 
 • Uz sudjelovanje u programima, moguće je doći na pojedini modul ili radionicu (drop in opcija), kako biste dobili odgovore na temu koja vas baš interesira ili i iz prve ruke osjetili što vam Škola može ponuditi.

Putovanje u majčinstvo

Detaljan opis Programa cjelovite pripreme za porod

I. Svjesna trudnoća

Uronite u priču o čudesnoj transformaciji u prvih devet mjeseci

Iako su žene često usmjerene na pripremu za sam čin poroda, trudnoća je vrijeme silnih promjena. Ponekad se osjećamo kao da smo stvarno u blaženom stanju, a ponekad se moramo suočiti s raznim izazovima. 9 mjeseci putovanja kroz trudnoću prilika je da se pripremite za ono što slijedi. I to ne samo u mislima, već transformirajući svoj duh i život usporedo s transformacijom tijela koja se događa. To i jest zadatak trudnoće.

Na sasvim nov način ćete upoznati svoje tijelo i što se događa s njim u trudnoći. Naučit ćete prepoznati njegove signale i zadovoljiti svoje potrebe. Razumjet ćete ples hormona i uzroke fizičkih promjena s kojima se suočavate. Učit ćete što znači trudnoća u kretanju i što možete napraviti kako biste sebi olakšali tegobe, a bebi osigurali da se ugodno smjesti i pripremi za porod. Otkrivat ćemo snagu veze između tijela i uma, i zašto je ona važna za naše zdravlje i zdravlje naše bebe.

Bavit ćemo se i emocijama. Dolazit ćemo u kontakt s magijom koja proizlazi iz svjesnosti da u vama raste i razvija se novo biće, ali ćemo istraživati i strahove i brige, koje su prirodan suputnik ove snažne transformacije. Razgovarat ćemo o promjeni načina života koja se događa već u trudnoći – kako usporiti, kako biti prisutnija i svjesnija sebe, svog tijela i svojih emocija. Ponekad je trudnoća rezultat višegodišnjeg iščekivanja, a ponekad nas iznenadi i treba nam vremena da ju prihvatimo. Zato ćemo otvarati prostor i ponuditi dobrodošlicu svim osjećajima, kako bismo postale emocionalno protočnije, otkrivajući i otpuštajući blokade, onda kada ih ima. Povezivat ćemo se sa ženskom mudrošću i majčinskim instinktima, istražujući načine kako doći u kontakt s unutarnjom snagom i mirom. Potrebni su vama, vašoj bebi i vašoj obitelji.

Bebe su svjesna bića koja upijaju svijet oko sebe od samih početaka. Upravo to iskustvo stvara temelje njihova daljnjeg razvoja, fizičkog, emotivnog i psihološkog. Upoznat ćete prenatalni život i svijet nerođena djeteta, razumjeti kako se bude njegova osjetila i kako kroz majku doživljava svijet oko sebe.

Otkrivat ćete što za bebu znači način kako je začeta, kao i kako je dočekana u trenucima kada su roditelji otkrili da je tu. Čak i onda kad se život začeo bez namjere da bude začet, ideja da je beba prepoznala mjesto gdje će moći biti dočekana, može dati potreban resurs koji će iscijeliti vrijeme provedeno u neznanju da je beba već tu, ili u brizi oko toga, ili u nedoumici oko konačnog ishoda. Svaka priča može imati sretan početak, čak i kada se s odmakom vratimo na njega.

Zato ćete se kroz tehnike vizualizacije i rada kroz tijelo povezivati sa svojom bebom, gradeći snažnu vezu od samih početaka. Istraživat ćete kako vaša beba komunicira s vama i što vi možete napraviti kako biste joj prenijeli poruke dobrodošlice, ljubavi i sigurnosti. Čak i onda kada mama i tata nisu dobro, iz bilo kojeg razloga, čak i kada se u okolini događaju stresovi koje beba preko mame osjeća, postoji način kako učiniti da se beba osjeća sigurno.  

Upoznat ćete se s prenatalnom ulogom pupčane vrpce, koja je za bebu izvor ne samo hranjivih sastojaka, već puno više toga. Razumijevajući bebino intrauterino iskustvo, moći ćete kasnije bolje razumjeti doživljaje i ponašanje svog novorođenčeta, znajući što mu dati kako bi osjetio utočište i sigurnost koju je imao u majci.

Uz stvaranje novog života kroz transformaciju majčinog tijela, trudnoća je vrijeme kada partneri imaju priliku dodatno se povezati i postaviti još snažnije temelje svog odnosa. Upravo taj odnos je prvi odnos u kojeg je uronjena vaša beba. I kao takav, odredit će ona nesvjesna očekivanja koja će dijete imati od svojih odnosa u budućnosti.

Osmišljavat ćemo zajedničke rituale koje će donijeti još veću svjesnost, prisutnost i radost u vaš život. Pokazat ćemo vam načine kako voditi svrhovite razgovore koji će vas pripremiti za novu obiteljsku dinamiku. Pomoći ćemo vam da na podržavajući i povezujući način otvorite priču o novim ulogama koje vas čekaju, razmjenjujući međusobna očekivanja. Zajednički ćete istraživati priče obitelji u kojima ste odrastali, kako biste razumjeli kako one mogu utjecati na vašu obitelj i roditeljstvo.

Jer čvrsto partnerstvo je temelj kvalitetnog roditeljstva. Ništa ne može u potpunosti pripremiti partnere na ono što ih očekuje dolaskom djeteta, no izgradnja stabilne veze i kvalitetne komunikacije može olakšati prolazak kroz promjene i izazove s kojima ćete se susresti.

Ova tema je jednako važna, ako ne i važnija za samohrane mame. Vama ćemo pomoći da izgradite čvrste temelje svoje obitelji unutar sebe, ali i kroz kontakt s onima koji su vam podrška u najbližoj okolini. Čak i ako tek trebate pronaći svoje pleme koje će vam pružiti sigurnu luku na ovom putovanju, osnažit ćemo vas da to i učinite, dozvoljavajući si potražiti oslonac u drugima. U međuvremenu, a i kad god to zatrebate, vaše pleme bit ćemo mi.  

Mama, ova dva dana su posvećena samo tebi. Želimo te odvesti na putovanje, na kojem ćemo ti ispričati priču. Priču koju ćeš osjetiti u svom tijelu i srcu. Jer ona se upravo tamo događa – sada. Kao što se događala prije 20, 30 ili 40 i nešto godina u tijelu i srcu tvoje majke. I ti si bila jednom ta beba, koja je osluškivala svijet preko svoje majke. A sada ispod svog srca, nosiš i pružaš dom jednom novom srcu. Nije li to čudesno?

Trudnoća je prijelaz u majčinstvo. A za to, mama, potrebno je da usporiš, da osjetiš sebe, svoje tijelo, svoju bebu. Da zamisliš vaše putovanje u svojim mislima i srcu. Da vidiš što ti treba kako bi se osjećala dobro. I da to možeš sebi dati ili tražiti od drugih. Jer ono kako se ti osjećaš, osjeća se i tvoja beba.

Velika je to odgovornost, ponekad i teret. Jer trudnoća nije uvijek „blažena“, kako su nam govorili. Ona sa sobom donosi i mnoge strahove, nesigurnosti, pitanja i tegobe, i nemoguće je uvijek biti dobro, ma koliko to god to željela. Ali ako na tom putu naučiš kako (ponovno) komunicirati sa sobom i svojim srcem, i ako naučiš kako komunicirati sa svojom bebom, kako bi joj dala osjećaj sigurnosti čak i onda kada nije lako, stvaraš neraskidivu vezu od samog početka, koja će biti vaše sidro kroz sve što vas čeka.

Zaroni s nama u čaroliju koja se događa u tebi, osjeti majku u sebi i dopusti si disati duboko i prisutno, sa svim onim što osjećaš i proživljavaš dok ulaziš majčinstvo.

II. Porod bez straha

Pipremite se za tranziciju u kojoj se rađaju beba, majka i nova obitelj

Većini žena fokus u trudnoći jest na porodu: nepredvidljiv je, moćan i uvijek privlači najviše pozornosti. Kao prva pomoć u pripremi za porod govorit ćemo o njegovoj fiziologiji, kako bismo raščistili put do razumijevanja tog veličanstvenog procesa.

Istraživat ćemo što se događa s tijelom u porodu, kako surađivati s njime i pratiti njegove signale. Stjecat ćete povjerenje u prirodne procese i naučiti načine kako ih podržati, kako bi pomogli sebi i bebi u svim fazama poroda. Upoznat ćemo vas s vrlo konkretnim tehnikama koje ćete moći primijeniti u svim fazama poroda, istovremeno ostajući fleksibilni i otvoreni prema onom što osjećate i onom što se oko vas događa. Upoznat ćete se s medicinskim intervencijama, njihovom svrhom, dobrobiti, ali i rizicima, kako biste mogli donositi informirane odluke o svom tijelu i bebi.

Uz učenje o svom tijelu u porodu, pričat ćemo i o bebinoj perspektivi poroda i kako ga učiniti nježnijim iskustvom, čak i kad se dogode nepredviđeni izazovi. Saznat ćete kako svaka pojedina intervencija utječe na bebu i što možete napraviti kako bi bebi zadržali osjećaj sigurnosti, čak i onda kada su takvi zahvati nužni.

Upoznat ćemo vas s praksama u našim rodilištima kako biste ih bolje razumjeli i kako biste mogli zadržati aktivnu ulogu u svom porodu. Porod je oduvijek bio i uvijek će biti nepredvidljiv događaj, nad kojim nikad ne možemo imati potpunu kontrolu. No, znanje o onom što se događa unutar vas, kao i oko vas, dat će vam tako važan osjećaj sigurnosti, koji je ključan za podržavanje prirodnih procesa i što lakši prolazak kroz sve što vas čeka u toj tranziciji života. 

Koliko je fizički intenzivan, toliko porod predstavlja jako emocionalno i psihološko putovanje. U njemu se snažno očituje snaga povezanosti uma i tijela.

Zato pomisao na porod otvara mnoga pitanja s kojima se dotad možda niste svjesno susretali. Istraživat ćemo priče o porodu koje nosite u sebi, bilo da su posljedica prijašnjih poroda, tuđih priča ili načina kako se vi došli na svijet. Pomoći ćemo vam da bolje razumijete, a onda i umirite svoje strahove i nesigurnosti. Znat ćete što sve može utjecati na vas i kako si pomoći da zadržite unutarnji mir, ali i kako da probudite lavicu u sebi, jer će vam trebati ta odlučnost i snaga, kako biste donijeli svoje dijete na svijet.

Razgovarat ćemo o boli, njezinoj svrsi i načinima kako ju učiniti lakšom. Percepcija sebe, svog tijela, svojih mogućnosti, onog što se događa unutar vas i oko vas, može snažno utjecati na fiziološke procese, olakšavajući ih ili otežavajući. Zato je važno aktivno uroniti u svoje misli, emocije i odnose – prema sebi, prema svom tijelu, prema boli, prema majčinstvu, prema partneru, prema autoritetima – jer sve to može utjecati na tijek vašeg poroda. Ponekad je dovoljno toga biti svjestan, kako bismo mogli otpustiti blokade koji se uslijed intenziteta poroda mogu podignuti.

Upoznat ćete i bebin doživljaj poroda. Razumjet ćete zašto to iskustvo ostavlja dugoročan utjecaj na emocije i psihu čovjeka. Pričat ćemo o tome kako ga učiniti što nježnijim, a opet osnažujućim iskustvom za bebu. Saznat ćete kako svaka pojedina intervencija psihološki utječe na bebu i što možete napraviti kako bi bebi zadržali osjećaj sigurnosti, onda kada su takvi zahvati nužni. Pomoći ćemo vam da sebe i svoju bebu pripremite na ponekad neizbježne situacije gdje ćete unaprijed znati da vas čekaju intervencije poput indukcije ili carskog reza.

Podrška okoline u porodu je izuzetno bitna. Ona može odrediti tijek poroda, kao i ono kako će žena pamtiti to iskustvo. Zato vam želimo pomoći da učinite sve što je pod vašim utjecajem, kako biste ostvarili kvalitetnu komunikaciju i suradnju s onima koji će biti vaša podrška na porodu. To znači tražiti načine kako se s njima povezati, stvarajući toliko važno povjerenje, jer će vam to povratno dati veći osjećaj sigurnosti i mira.

U isto vrijeme, osnažit ćemo vas kako biste spremno komunicirali svoje želje i potrebe, čak i onda kada to može dovesti do tenzija. Da bi to mogli, potaknut ćemo vas da u sebi osjetite vlastito pravo da donosite odluke vezane uz sebe, svoje tijelo i svoju bebu. Taj osjećaj da se zauzmemo za sebe i svoje potrebe vuče korijen iz našeg odrastanja pa ćemo zaroniti i u tu temu, kako bi vam pomogli osvijestiti koji su vaši naučeni komunikacijski obrasci, kako u uobičajenim situacijama, tako i u emocionalno zahtjevnim, kao što porod jest. Razumijevajući sebe i svoje uhodane obrasce, moći ćete svjesnije donositi odluke te se unaprijed pripremiti za razne moguće scenarije, kako biste povećali vjerojatnost da ćete u važnim trenucima reagirati onako kako biste to htjeli.

U tom procesu jako je bitna i komunikacija s partnerom odnosno vašom pratnjom na porodu. Pomoći ćemo vam da razmijenite međusobna očekivanja te se zajednički pripremite na razne izazove s kojima biste se mogli susresti tijekom poroda. Takvo upoznavanje i svojevrsno uhodavanje pomoći će vam da se bolje razumijete i osjetite, čak i ako se dogodi nešto potpuno nepredviđeno. Osjećaj zajedništva i pripremljenosti dat će vam mir i povjerenje, kako biste se prepustili onom što slijedi, s veseljem i pozitivnim uzbuđenjem zbog tog čudesnog putovanja na kojem ćete upoznati svoju bebu.    

Kako izgleda porod bez straha?

Kao najintenzivnije iskustvo koje si ikad iskusila i s radoznalošću i nestrpljenjem ga iščekuješ. Kao trenutak kad je vrijeme stalo, a ti si poželjela da imaš dovoljno vremena da ga upiješ cijelog. Je li moguće pripremiti se za takvo sto?

Vratimo se par koraka unazad. 

Da bi mogla svoj porod iščekivati s radoznalošću treba postojati mjesto i vrijeme gdje ćeš moći spoznati kako će to otprilike u porodu izgledati. Trebaš imati priliku biti u iskustvu koje je nepoznato i nesigurno i gdje nemaš kontrolu. Treba ti ideja kako izgleda to mjesto da nađeš strategije kako ćeš se nositi s tim. Trebaš imati mogućnost proći kroz taj ponor. A za sve od toga treba vrijeme, neće doći odjednom. 

Strah od poroda najčešće se naziva strahom od boli. Ali tu je i strah od hoću li, mogu li i koliko dugo mogu. Strah je i od gubitka kontrole jer ne znam kako to izgleda i što mi ostaje ako nemam kontrolu. Strah je i od nepoznatog ako nemam već iskustvo rađanja. Strah i od toga da će biti gore ako je prvi put bilo dobro, ili opet loše ako prvi put nije bilo dobro.

Nećeš imati konačno rješenje za sve, ali otvorit ćemo sva ova poglavlja da bi se mogla pripremiti za ono što te čeka. Imat ćeš mapu koja će ti pomoći da se snađeš. U porodu, ali i u majčinstvu.

Dobrodošla!

Rođenje nove obitelji

detaljan opis Programa pripreme za prvu godinu s bebom

III. Iscjeljujući postpartum

Iskoristite postpartum za oporavak, povezivanje i izgradnju zajedničkog života

Postpartum je period o kojem se premalo govori i u kojem su obitelji često prepuštene same sebi. Majke su najčešće fokusirane na pripremu za porod, očekujući da će se brzo vratiti „staroj“ sebi. Međutim, tijelo majke je kroz porod doživjelo, a u prvim tjednima i dalje prolazi kroz snažne promjene, što će utjecati i dugoročno na njeno zdravlje („40 dana za 40 godina“).

Upoznavat ćemo kako izgleda rani, a kako kasni postpartum. Što se događa s tijelom, a što s emocijama i psihom. Kakav oporavak možete očekivati, ovisno o tijeku poroda – je li bio prirodan, induciran, jeste li imali epiziotomiju ili neku drugu intervenciju, jeste li rodili carskim rezom, kako ste se osjećali donoseći svoje dijete na svijet. Upoznat ćete se i s vrlo praktičnim savjetima kako taj oporavak učiniti što kvalitetnijim – kako pomoći tijelu da iskoristi svoje prirodne kapacitete za iscjeljenje i što vam može pomoći na tom putu.

Razgovarat ćemo i o tome kako pomoći sebi da integrirate sve ono što se dogodilo. Vaša porodna priča je vaš ulazak u majčinstvo i bitno je kako se osjećate dok ju se prisjećate. To jednako vrijedi kada ste imali porod kakav ste priželjkivali, i kada je to bilo teško ili razočaravajuće iskustvo.  

Imat ćete priliku napraviti konkretan plan što sve možete učiniti da se  unaprijed pripremite za što ljepše i lakše prve tjedne. Osvještavat ćete kako pratiti sebe, svoje emocije i potrebe nakon dolaska kući, kako biste si omogućili potrebno vrijeme za oporavak. Kao i porod, postpartum je nepredvidljiv. No, razumijevajući što se i zašto događa, stvara se osjećaj sigurnosti i vjere u sebe i proces oporavka.

Naučit ćete prepoznati i signale postporođajnih psiholoških stanja (baby blues, postporođajna anksioznost i depresija, posljedice porođajne traume, postporođajna psihoza), kako si pomoći i kada zatražiti stručnu podršku. Jer mama koja je dobro je najbolja mama. 

Trenutak u kojem beba izranja na ovozemaljski svijet, jedna je od najsnažnijih tranzicija i promjena koje naše tijelo ikad doživi. Upoznat ćete kako iz perspektive bebe izgleda vrijeme neposredno nakon poroda. Razgovarat ćemo o fiziološkom privikavanju na život van maternice, mogućim intervencijama koje slijede nakon poroda, zlatnom satu, kontaktu koža na kožu i stvaranju rane sigurne privrženosti od samog početka. Razumjet ćete zašto su te teme od izrazite važnosti za cjeloživotno zdravlje.

Prvi trenuci bebe na svijetu su i trenuci kada postoji snažan potencijal za početak uspješnog dojenja. Ova radionica je posvećena i toj temi koja izaziva puno kontroverzi među majkama i u okolini.

Donijet ćemo vam priču o dojenju s fiziološke, ali i psihološke strane. Pružit ćemo vam dublje razumijevanje tog prirodnog, ali ne uvijek jednostavnog procesa. Razgovarat ćemo o mitovima koji prate dojenje, pružajući konkretne savjete što možete napraviti kako biste povećali vjerojatnost njegove uspostave. Razumjet ćete koje sve dobrobiti beba ostvaruje, ali zašto je dojenje važno i za majku i njezino fizičko i mentalno zdravlje. 

Razgovarat ćemo i o tome što ako je mama primorana ili, iz bilo kojeg razloga, odlučuje hraniti bebu adaptiranim mlijekom. Naš cilj je pružiti vam znanstveno utemeljene informacije, ali prije svega podršku kako bismo prevenirali osjećaje frustracije, praplavljenosti, tuge pa i krivnje, s kojom se nažalost danas suočavaju mnoge majke. 

Prvi tjedni nakon dolaska bebe su prvi tjedni nove obitelji. Novi član u obitelj donosi novu dinamiku, što može biti čarobno i uzbudljivo, ali i prepuno izazova.

Kako održati čvrst odnos među roditeljima, kako razmjenjivati očekivanja uz puno pažnje i međusobnog poštivanja, zašto je uloga partnera važna za stabilnost cijele obitelji, samo su neke od teme kojima ćemo se baviti. Mama se u postpartumu prirodno fokusira na bebu i vlastiti oporavak, što je vrlo intenzivno fizičko i emotivno iskustvo. No, tate/partneri također prolaze kroz svoju transformaciju, istovremeno tražeći način kako biti najbolja podrška mami, što nije uvijek jednostavno.

Neke obitelji imaju snažnu podršku šire obitelji, što može biti veliko olakšanje, ali ponekad i opterećenje, ukoliko su preplavljeni savjetima što bi i kako trebali raditi. Neke obitelji su primorane ili odlučuju biti što više same kroz taj period, što im s jedne strane omogućuje da pronađu svoj ritam, ali i može staviti preveliki teret na njihova leđa, koji nije lako iznijeti. Fizička iscrpljenost, manjak sna, nošenje s plačem, općenito učenje vještina odnošenja s bebom ili, ukoliko to nije prvo dijete, traženje načina kako uskladiti potrebe starijeg djeteta/djece i bebe, pitanje intimnosti i seksualnih odnosa, povratak na posao partnera, ponekad i pitanje egzistencije,… samo su neke od tema koje mogu dodatno opteretiti partnerski odnos.

U tom kolopletu emocija, važno je partnerski odnos zadržati i dodatno učiniti sigurnom lukom. Nažalost, često se dogodi obratno – uslijed neizgovorenih očekivanja i mnoštva pretpostavljanja, on počne patiti. Tada se obje strane počinju osjećati izolirano i neviđeno, što može dovesti do međusobnog udaljavanja i zamjeranja. U isto vrijeme, to je prilika da partneri postave nove temelje svog odnosa, koji kao takav postaje stup nove obitelji.

Razumijevanje što i zašto se događa u tom periodu privikavanja na nove uloge i novu dinamiku, donosi priliku za još bolje upoznavanje i snažnije povezivanje partnera.  

IV. Povezujuće rano roditeljstvo

Upoznajte svijet svoje bebe i pripremite se za prve zajedničke godine

Prvi mjeseci su bebin prvi direktni kontakt s vanjskim svijetom. Dan po dan, ona uranja u potpuno novo okruženje i iako se još uvijek osjeća kao jedno s majkom, suočena je sa silnom količinom novih i nepoznatih podražaja. Pritom novorođenče na svijet dolazi s urođenim očekivanjima kako će taj kontakt izgledati. Zadatak roditelja i okoline je tu masivnu tranziciju učiniti što sigurnijom i nježnijom. Zato je važno razumjeti bebino iskustvo, jer će u njemu najbitnije biti kakvu je podršku beba dobila od okoline – koliko se osjećala viđeno, doživljeno i zaštićeno, pogotovo onda kada je ta tranzicija bila teža.  

Istraživat ćemo kako razumjeti potrebe novorođenčeta u prvim mjesecima. Pokazat ćemo vam kako prepoznati što poručuje svojim tijelom i glasom. Upoznat ćete plač iz sasvim nove perspektive. Razgovarat ćemo o tome kako komunicirati sa svojom bebom, kako bi se osjećala sigurno, zaštićeno i dočekano od samog početka. Podsjećat ćemo vas da su bebe svjesna bića koja itekako osjećaju sve što se događa njima i oko njih.

Produbit ćemo priču bebinog doživljaja poroda, ovisno o njegovom tijeku, te ćemo razgovarati kako joj dati podršku u integriranju tog iskustva. Dotaknut ćemo se i teme koje nitko ne priželjkuje, ali se može dogoditi, a to je što ukoliko dođe do separacije mame i bebe (npr. uslijed hospitalizacije). Dat ćemo vam konkretne savjete što napraviti kako biste bebi to iskustvo učinili što lakšim i kako bi se, po ponovnom sjedinjenju, ponovno osjetila sigurnom. 

Nakon prvih tjedana i stvaranja prvih dojmova, kreće putovanje međusobnog upoznavanja i usklađivanja. Jednako kao što beba ima ogroman zadatak ispred sebe – snaći se u silini novih podražaja i informacija – tako i roditelji tek trebaju otkriti tko je njihovo dijete. Taj proces stvara temelje onog što će postati djetetov cjeloživotni osjećaj sebe i svijeta. Upravo kroz oči roditelja i načine kako će oni reagirati na njezine potrebe, beba upoznaje sebe i stvara bazična uvjerenja o onom tko je, na što ima pravo (a na što ne) i što može očekivati od svoje okoline.

Zato ćemo vas upoznati najnovijim neuroznanstvenim i psihološkim spoznajama, koje danas jasno ocrtavaju ljudski razvoj kroz prve godine života. Razumjet ćete koje su temeljne bebine potrebe, kako se očituju u prvim godinama života, kao i vlastitu ulogu u njihovom zadovoljavanju. Lakše ćete moći prepoznati temperament vašeg djeteta i kako najbolje odgovoriti na njega. Razbijat ćemo mitove o bebinom/dječjem ponašanju i roditeljstvu. Razgovarat ćemo o povezujućem roditeljstvu i izgradnji sigurne privrženosti djeteta s roditeljima, koja je preduvjet zdravih odnosa u životu.

Nemoguće je predvidjeti, niti se u potpunosti pripremiti za vlastito putovanje kao roditelja. No, poznavanje najčešćih zamki u koje upadamo te razumijevanje temeljnih principa koji dokazano dovode do stvaranja emocionalno zdravog obiteljskog okruženja, dat će vam mapu koja će vam pomoći da zaobiđete ili preskočite prepreke na koje ćete naići. I, najvažnije od svega, dat će vam priliku da budete što prisutniji i svjesniji u kontaktu sa svojim djetetom, uživajući u tom putovanju.

Svaki roditelj želi da se njegovo dijete osjeća sigurno, zaštićeno, doživljeno i viđeno – da bude dobro. No, roditeljstvo je vještina koja se razvija. Na tom putu bit će puno učenja, pokušaja i pogrešaka, neizvjesnosti, brige i traženja najboljih odgovora na dileme s kojima ćete se susretati. Nakon upoznavanja bebinog razvoja u prvim godinama života, kroz završnu radionicu ćemo otići korak dalje. Koristeći vlastito, ali i iskustva tisuće drugih obitelji, zajedno ćemo zaroniti u konkretne situacije koje roditelje najčešće brinu kroz prve godine zajedničkog života.

Kako reagirati na plač ili vrištanje i umiriti svoje dijete; da li odabrati zajedničko spavanje ili odvojiti dijete u vlastiti krevetić; što napraviti kada se noći pretvore u stalna buđenja; što kada se najobičnije mijenjanje pelena pretvori u ogroman stres; što kada se dijete ne želi voziti u autosjedalici; što kada krenu tantrumi i snažne emocionalne reakcije; što kada je sklono gristi i udarati druge; što kada dijete protestira i ne želi se odvajati od majke; što kada je povučeno i na sve reagira snažnim strahom; kako postaviti vlastite granice, istovremeno čuvajući djetetove – neke su od dilema s kojima ćete se vjerojatno i vi susresti.  

Nažalost, tu nema recepta, niti jedinstvenih odgovora. Oni će ovisiti o vama i vašem djetetu. No, ono što vam već sad možemo dati je ideja kako zadržati u fokusu najbitnije – odnos. Da biste to mogli, potrebno je razumjeti djetetovo ponašanje i potrebe, ali i svoje osjećaje i reakcije. Naime, bebin dolazak u tijelu i umu roditelja često budi duboko spremljena sjećanja o vlastitom djetinjstvu. I, svaki put, kada ćete se osjećati ljuto i frustrirano ili preplavljeno i bespomoćno, negdje u pozadini će se zapravo kriti vaše nezadovoljene potrebe. Zato je za kvalitetno roditeljstvo ključan proces samospoznaje i iscjeljenja vlastitih povreda, kako biste mogli uistinu ugledati svoje dijete koje se otvara pred vašim očima. Zajedno ćemo istražiti vašu priču odrastanja, kako biste „sutra“ lakše prepoznali kada vam ponašanje vašeg djeteta postaje okidač za neželjene osjećaje i reakcije.  

Roditeljstvo donosi najljepše trenutke života, ali će vas i bezbroj puta dovesti do ruba. Naš cilj je da ovaj program završimo sa spoznajom da je roditeljstvo prilika za snažan osobni razvoj i da su nam tom putu naša djeca naši učitelji. Zato ćemo vam kroz ovu radionicu dati alate koji će vam pomoći da tu svjesnost unesete u prve godine života s bebom, imajući jasnu viziju obitelji koju želite  stvoriti.

Kada možemo spoznati snagu svoga tijela, svog bića, tada iščezava strah od poroda i od nepoznatog, ustupajući mjesto znatiželji. Kada postoji tendencija da čujemo vlastite potrebe kroz trudnoću, u porodu se to ne mijenja, dapače, produbljuje se na skroz jedan novi nivo. Izranja snaga i mudrost tijela i uma, cjelovito biće koje prepoznaje što je najbolje za njega i stremi ka životu i zdravlju.

Principi Škole

Učenje kroz iskustvo

Trudnoća, porod i postpartum su snažna životna iskustva, a ne medicinski događaji (iako je kvalitetna zdravstvena skrb izuzetno važna). Zato nije dovoljno dobiti informacije o tome što se uobičajeno događa tijekom perinatalnog perioda. Ključan je proces iskustvenog učenja i samo-otkrivanja što vi kao roditelji želite i što vam je važno.

Edukacija i psihološka podrška

Rano roditeljstvo, počevši od začeća i trudnoće, vrijeme je stalnog učenja i razvoja. Zato je sveobuhvatna podrška važna, kako biste se osjećali spremnima za novu ulogu. U Školi ćete dobiti znanstveno utemeljene informacije o fiziologiji i psihologiji perinatalnog perioda, ali prije svega toplu i ljudsku podršku voditeljica, koje su i same prošle kroz razne izazove ranog roditeljstva.

Rani razvoj kao temelj života

Bebe su svjesna bića koja duboko osjećaju sebe i svijet od samog početka svog postojanja. Iskustva stečena prenatalno, tijekom poroda i postnatalno se utiskuju u svakog od nas, oblikujući naše zdravlje, našu percepciju i temeljna životna uvjerenja. Zato u Školi stavljamo fokus na razumijevanje bebine perspektive i njenih potreba, kako bi kao roditelji mogli odgovoriti na njih.

Emocionalna otpornost

Svjesnost i povezanost s unutarnjom snagom preduvjeti su zdravog i zadovoljnog života. Vlastitim odabirima možete utjecati na tijek trudnoće, poroda i postpartuma, ali nikad nećete moći do kraja upravljati onim što će biti. Naš cilj je pomoći vam izgraditi snažne unutarnje resurse. To će vam dati potrebno povjerenje u sebe i pridonijeti emocionalnoj otpornosti, kako biste se mogli nositi s izazovima koje perinatalni period donosi.

Izgradnja kvalitetnih odnosa

Kvalitetni odnosi ključ su kvalitetnog života. I rani ljudski razvoj je uronjen u odnose koje beba ostvaruje sa svojom okolinom, od samog početka života. Pritom je ključan kontakt s mamom, a on će pak ovisiti o tome koliko je majka podržana od strane partnera, ali i od svih ostalih u obitelji i šire. Zato u Školi naglasak stavljamo na izgradnju kvalitetnih odnosa unutar i izvan obitelji.

Sigurna luka

Voditeljice Škole svojim znanjem, iskustvom višegodišnjeg rada s obiteljima, ali i svojim osobnim iskustvom pružaju podršku u vašem procesu otkrivanja i razvoja. Zato se sadržaj i način rada na radionicama prilagođava potrebama i očekivanjima polaznika. Kroz zajednički rad stvaramo odnos koji je puno više od poslovnog. Nudimo vam sigurnu luku, u kojoj ćete uvijek moći pronaći podršku, na ovom putovanju života.

Proljetni ciklus 2023.

Online radionice se održavaju srijedom, od 18 do 20:30, a vikend intenzivi subotom i nedjeljom od 9 do 17
 • Uvodno “orijentacijsko” predavanje – 8.3.
 • Otvaranje pristupa snimljenim pripremnim video materijalima – najkasnije 15.3. 

PUTOVANJE U MAJČINSTVO

Svjesna trudnoća

 • Putovanje majke kroz trudnoću  – 22.3.
 • Putovanje nerođena djeteta kroz trudnoću – 29.3.
 • Partnerski odnos kao temelj obitelji – 5.4. 
 • Breathe into the Motherhood  – vikend  intenziv – 1. i 2. 4. 

Porod bez straha

 • Fiziologija poroda i intervencije – 12.4. 
 • Psihologija poroda – 19.4.
 • Tvoja prava i komunikacija u porodu – 26.4. 
 • Awakening the Birth Warrior  – vikend intenziv  –  6. i 7. 5. 

ROĐENJE NOVE OBITELJI

Iscjeljujući postpartum

 • Izranjanje i iscjeljenje majke – 17.5.
 • Dolazak bebe, izgradnja povezanosti i dojenje – 24.5.
 • Ti i ja nakon dolaska bebe – 31.5. 

Povezujuće rano roditeljstvo

 • Prvi mjeseci bebe na svijetu – 7.6. 
 • Bebine potrebe i razvoj u prvim godinama života – 14.6. 
 • Postajanje roditeljem – 21. 6.
O voditeljicama i Školi

Dojmovi

Cijene

odaberite sudjelovanje koje najbolje odgovara vašim potrebama
Popust 20%

"Putovanje u majčinstvo" cjelovita priprema za porod

480 EUR

Sudjelovanje na 6 online radionica i 2 vikend intenziva u sklopu modula Svjesna trudnoća i Porod bez straha

12+ sati snimljenog video materijala za pripremu, uz popratne materijale s radionica

Pristup snimkama online radionica

Uključeno sudjelovanje partnera

Mogućnost obročnog plaćanja

 

 

Prijavite se
Popust 10%

"Rođenje nove obitelji" priprema za život s bebom

270 EUR

Sudjelovanje na 6 online radionica u sklopu modula Iscjeljujući postpartum i Povezujuće rano roditeljstvo

12+ sati snimljenog video materijala za pripremu, uz popratne materijale s radionica

Pristup snimkama online radionica

Uključeno sudjelovanje oba roditelja

Mogućnost obročnog plaćanja

 

 

Prijavite se
Popust 20%

Sudjelovanje u cjelokupnom programu Škole

720 EUR

Sudjelovanje na sva 4 modula (12 online radionica) kroz 3 mjeseca

Sudjelovanje na 2 vikend intenziva

24+ sati snimljenog video materijala za pripremu, uz popratne materijale s radionica

Pristup snimkama svih online radionica

Uključeno sudjelovanje oba roditelja

Virtualna grupa podrške (prema želji i dogovoru)

Mogućnost obročnog plaćanja

Prijavite se

Sudjelovanje na pojedinačnom modulu bez vikend intenziva

150 EUR

Sudjelovanje na 3 online radionice u sklopu  modula Svjesna trudnoća / Porod bez straha / Iscjeljujući postpartum / Povezujuće rano roditeljstvo

6+ sati snimljenog video materijala za pripremu, uz popratne materijale s radionica

Pristup snimkama radionica

Uključeno sudjelovanje partnera

 

 

 

Prijavite se

Sudjelovanje na dvodnevnom vikend intezivu

150 EUR

Sudjelovanje na 2 dana vikend intenziva Breathe into the Motherhood / Awakeing the Birth Warrior

Intenzivan grupni i transformativan rad uživo, s ciljem dubokog tjelesno-emotivnog iskustva i integracije znanja o trudnoći i porodu

Zbog iskustva se preporučuje sudjelovanje uživo u Zagrebu, a prema dogovoru se može organizirati online praćenje 

Vikend intenzivi su namijenjeni samo polaznicima Škole 

Prijavite se

Drop-in sudjelovanje na pojedinačnoj radionici

65 EUR

Sudjelovanje  na jednoj odabranoj online radionici

Materijali povezani s radionicom

Uključeno sudjelovanje partnera   

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se

Česta pitanja

Naša preporuka je uključiti se u program što prije, čak i u fazi planiranja obitelji, a najkasnije tijekom drugog tromjesečja, kako biste imali vremena integrirati sve informacije i zadnje tjedne trudnoće se posvetiti opuštanju i iščekivanju svoje bebe. 

No, ako ste i u kasnijem stadiju trudnoće i znate da nećete uspjeti odslušati cjelokupan program prije dolaska bebe, svaki doticaj sa spoznajama iz pre i perinatalne psihologije i zdravlja dat će vam veću razinu vjere u sebe, svoje tijelo i tako potreban mir. Sve propušteno možete odslušati naknadno.  Dapače, mnoge žene i nakon svog poroda žele bolje razumjeti što se i zašto događalo. 

Riječ je o spoznajama koje pomažu obiteljima dugoročno, kako bi izgrađivali snažne veze među sobom, uspješno se noseći s raznim osobnim i roditeljskim izazovima, koji nerijetko vuku korijen upravo iz perinatalnog perioda. 

Očeve/partnere svakako pozivamo da sudjeluju ili naknadno odgledaju sve radionice. Njihovo sudjelovanje je uključeno u cijenu. 

Pritom, neki od modula (kao npr. “Putovanje majke kroz trudnoću”) koncipirani su na način da će iskustvene vježbe biti posvećene više majkama, no partneri i u tom dijelu mogu biti važna i kvalitetna podrška ženi u procesu samo-otkrivanja. Teme poput  “Komunikacija u porodu”, “Partnerski odnos kao temelj obitelji” te cjelokupni modul “Povezujuće rano roditeljstvo”, namijenjeni su cijeloj obitelji. Pritom, u slučaju sudjelovanja bez partnera, žena i dalje može smisleno i kvalitetno sudjelovati u svim dijelovima radionica, jer su vježbe koncipirane na način da se mogu raditi samostalno i u paru. 

Umjesto oca/partnera sudjelovati može i bilo koja druga osoba koja pruža podršku ženi kroz perinatalni period, pogotovo u modulima “Porod bez straha” i “Iscjeljujući postpartum”. 

U svom procesu pripreme sve više obitelji se odlučuje na sudjelovanje u raznim programima, jer kroz to dobivaju informacije iz različitih perspektiva te si daju dovoljno vremena kako bi integrirali sve te informacije, razlučujući što je njima važno i što oni žele za sebe i svoju bebu. 

Škola za perinatalno zdravlje i rano roditeljstvo poseban naglasak stavlja na psihološku pripremu i podršku te cjelovito razumijevanje perinatalnog perioda (iz majčine, očeve/partnerske i, izrazito važno, bebine perspektive) što je dodana vrijednost u odnosu na način kako je koncipirana većina drugih tečajeva. 

Školu smo kreirali kao cjeloviti program, koji pažljivo i sustavno vodi obitelj kroz to putovanje života. Zato toplo preporučujemo sudjelovanje u cjelokupnom programu, jer na taj način se dobiva potpuna slika, kao i vrijeme potrebno da se sve informacije integriraju i poslože u koherentnu priču. 

Istovremeno, želimo da ova znanja budu dostupna što većem broju obitelji te zbog toga postoji mogućnost sudjelovanja na pojedinoj radionici ili modulu, što vjerujemo da također pridonosti kvalitetnoj pripremi. 

Mi svakako preporučujemo sudjelovanje uživo, jer na taj način imate podršku voditeljica tijekom iskustvenog dijela radionice te možete direktno dobiti odgovore na svoja pitanja. Također, povezujete se i s drugim polaznicima, što pridonosi stvaranju osjećaja zajedništva i međusobne podrške.  

No, ukoliko ste bili spriječeni, a odabrali ste sudjelovanje na pojedinom modulu ili cjelokupnom programu, imat ćete pristup snimkama radionica. 

U slučaju sudjelovanja samo na pojedinačnoj radionici, naknadna snimka nije dostupna. 

Ukoliko uslijed izvanrednih i nepredviđenih okolnosti otkazujete svoje sudjelovanje prije početka programa ili radionice na koju ste se prijavili, vraćamo vam vaš novac. 

Ako iz također nepredviđenih razloga prekidate svoje sudjelovanje tijekom trajanja programa, vraćamo ostatak novca, sukladno broju radionica koje ćete propustiti.  

Program je namijenjen svima. Svaka nova trudnoća, dolazak svakog djeteta u obitelj je novo i drugačije iskustvo. Dapače, iskustvo nam pokazuje da se žene češće odlučuju na kvalitetnu pripremu u drugoj ili kasnijim trudnoćama, uslijed loših iskustava tijekom prvog poroda i postpartuma. 

Škola za perinatalno zdravlje i rano roditeljstvo je neovisan program i kao takav ne vrijedi kao potvrda partneru za ulazak u rodilište. 

Da! Upravo je to razlog zašto radionice održavamo online, kako bismo ova znanja učinili dostupnima obiteljima diljem Hrvatske, a nadamo se i šire. 

Vikend intenzivi se održavaju uživo u Zagrebu, u prostorima Privatne psihološke prakse Corium (Maksimirska cesta 54) te preporučujemo dolazak osobno, zbog vašeg iskustva i povezivanja s grupom. Ukoliko ipak niste u mogućnosti sudjelovati uživo, bit će omogućeno praćenje radionice online. 

Plan je da se program održava 2 do 3 puta godišnje. S obzirom na to, kao i činjenicu da su grupe ograničene veličine, svakako preporučujemo da se prijavite i uključite što prije :). 

Ispunjavanjem prijavnice na linku možete označiti za što konkretno se prijavljujete, bilo da želite odabrati pojedini dio programa ili sudjelovanje u svim modulima. 

Prijavnicu možete pronaći ovdje

Stručnost, iskustvo i srce

Voditeljice Škole za perinatalno zdravlje i rano roditeljstvo

Mi smo Nina Čikeš Stegić –  liječnica, porođajna edukatorica, porodna i postpartum doula, savjetnica za dojenje i perinatalni terapeut u treningu, i Martina Trboglav Podvorac – psihologinja i terapeut. Spojile su nas strast prema spoznajama iz perinatalne psihologije i zdravlja te vizija da donesemo ta znanja u Hrvatsku, pružajući ženama i obiteljima podršku kakvu zaslužuju u tom dragocjenom i jedinstvenom životnom periodu. 

Zajedno vodimo Centar za perinatalnu psihologiju i rano roditeljstvo, koji djeluje unutar Privatne psihološke prakse Corium. 

Kroz razne edukacije, radionice, grupe podrške te individualni savjetodavni i terapijski rad, radimo s obiteljima tijekom razdoblja planiranja obitelji (prije začeća), trudnoće, poroda, postpartuma i ranog roditeljstva. Educiramo i druge stručnjake iz područja zaštite perinatalnog zdravlja te surađujemo s Balkan Association of Birth Workers. Uz dugogodišnje profesionalno iskustvo rada s ljudima, majke smo 3 djece (sveukupno 6 ;)), znajući što znači nositi se s raznim izazovima perinatalnog perioda i ranog roditeljstva. 
 
Mi sanjamo svijet u kojem (budući) roditelji sa sviješću, ljubavlju i nježnošću prizivaju začeće svog djeteta. U kojem se svaka žena osjeća podržanom tijekom trudnoće. U kojem se roditelji povezuju sa svojom bebom od samih početaka, uranjajući ju u osjećaj da je dobrodošla, zaštićena i voljena. U kojem žena vjeruje u sebe, svoje tijelo i bebu da mogu zajedno proći kroz porod, najveću tranziciju života. U kojem otac čuva svoju obitelj, bivajući svjestan svoje uloge, koja počinje od trenutka začeća (pa i prije). U kojem partneri svojom čvrstom vezom dočekuju bebu, podržavajući se i surađujući na putu postajanja roditeljem. U kojem je roditeljstvo odnos u kojem roditelji i dijete uče jedni o drugima, stvarajući neraskidivu vezu, koja postaje temelj svih kasnijih odnosa u životu. I u kojem obitelji imaju ljudsku i stručnu podršku na tom putu, koje je vrijeme najveće životne magije, ali i izazova.
 
Zato smo tu. I za vas. 
 
Postavite pitanje, upoznajte nas, saznajte sve što vas zanima o Školi
Privatna psihološka praksa Corium

Centar za perinatalnu psihologiju i rano roditeljstvo 

Kontakt

perinatalna.psihologija@gmail.com
091 509 24 39 (Martina) 091 782 63 64 (Nina)
Maksimirska cesta 54
Zagreb

Copyright © 2022 Martina Trboglav Podvorac. Sva prava pridržana. 

Skoči do alatne trake